domingo, 6 de junio de 2021

Tomates confitados

Aquesta de recepta de FB m'agradat

 

Jessica Melich MormeneoQue cuinem avui?

Ingredients:
Tomaques cirerol (cherry)
Sal
Sucre
Herbes aromàtiques: romaní, farigola (timonet), sàlvia
Oli d’oliva
Opcional: alls pelats i tallats a làmines o sencers
Les quantitats al gust de cadascú.
(Aquesta recepta queda molt bé amb tomàquets menuts perquè són més durets. Malgrat això, també es podrien utilitzar tomàquets més grans. En aquest cas els agafaríem de carn ferma (no haurien de ser massa madurs) i els tallaríem en 8-12 trossos.
Elaboració:
1.- Escalfa el forn a 100ºC amb calor a dalt i baix.
2.- Renta les tomaques i talla-les per la meitat. Si poses alls, pela’ls i talla’ls a làmines.
3.- Col·loca a sobre de la safata del forn una làmina de paper vegetal, de silicona o de tefló. Tira per sobre la sal, el sucre i les herbes. Rega amb oli d’oliva.
Si poses alls, escampa’ls per sobre de les tomaques.
4.- Fica al forn d’una hora i mitja a 2 hores. (100º)
5.- Un cop confitades, fica-les en pots de vidre juntament amb el suquet que ha quedat a la safata. Si no s’omple el pot del tot, acaba cobrint amb més oli d’oliva cru.

6.- Si fas molta quantitat i vols conservar-los durant temps, tanca bé els pots i cou-los durant 20-25 minuts al bany maria. (Fica un xorreó d'oli AOVE)

comentaris:

Jessica Melich Mormeneo

Conxi Rabat en amanides, a la pizza, també pots fer montadets amb anxoves o formatge fresc, amb pasta...

es conserven igual amb poca sal
Un cop fets, si els has de consumir ja, no cal bany maria. Si els vols conservar temps, cal posar-los al bany maria
1
  • Me gusta
Jo els tallo per la meitat amb sal a sobre i els deixo al sol (amb una mosquitera). En un dia sencer estan perfectes, la resta més o menys igual.

Jessica Melich Mormeneo
Autor
Laura Ballester si fa el buit també conserva, sense necessitat de sucre. I l'oli d'oliva també. Faig tota mena de conserves cada any i el 90% d'elles són sense sucre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario